Marjoleine Saskia Dorothea Leene

Geboren tijdens de hittegolf van de zomer van 1963 in Amsterdam, opgegroeid in het Gooi, waar zij het HAVO afrondde en een ondernemersopleiding voor textieldetailhandel. Omdat zij zich niet onmiddellijk in het bedrijfsleven wilde storten (met alle bijbeorende zorgen) , besloot Marjoleine eerst maar eens een jaartje te gaan vliegen als stewardess bij Transavia Airlines. Dat werd bijna 13 jaren! Ergens halverwege deze periode kreeg zij door een onverwacht succesvol optreden op een bedrijfsfeest veel zin haar mogelijkheden als zangeres te ontdekken en toen zij dan ook de kans kreeg een conservatorium studie te volgen in Den Haag, greep zij die met beide handen aan. " Ik had het gevoel zo van de straat geplukt en op het conservatorium geslingerd te zijn", zal zij later nog vaak zeggen. Voordat zij begon aan die studie, had zij een jaar privé zangles van Ineke Heijliger, die haar adviseerde toelating te doen voor een vakstudie.Marjoleine studeerde jazz zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

In haar eindexamenprogramma waren 4 eigen composities opgenomen. Het hoofd van de jazzafdeling van het conservatorium zei bij haar eindexamenconcert in theater de Tobbe in Voorburg, dat zij alles uit de studie had gehaald wat er in zat. 

In de jaren na haar studie volgde Marjoleine masterclasses en workshops van o.a. The New York Voices en Cathrine Sadolin. 

Ze is een van de vaste zangeressen van het Utrechts Jazz Orkest.

Gemaakt en onderhouden door Arnaud Leene (2002 - 2017)