Privacy

Onderzoek naar personen staat altijd op gespannen voet met privacy. Als genealoog wil je natuurlijk zoveel mogelijk weten en deze gegevens delen met mede-onderzoekers. Het is dus goed om een toelichting op mijn werkwijze te geven.

Genealogische bestanden

De gegevens die vermeld worden op deze web-site zijn over het algemeen gevonden in publieke genealogische databases, zoals het CBG, Genlias en stamboom sites op Internet. Over het algemeen is dit informatie betreffende overleden personen. De officiƫle richtlijn is dat zulke gegevens beschikbaar komen twee jaar na het overlijden van de persoon. De gegevens zijn dan dus vrijgegeven. Deze gegevens bevatten echter ook informatie over nog levende personen. Genealogische gegevens kunnen echter ook uit familie advertenties gehaald worden. Zelf vind ik dit een mooie bron. De personen in kwestie hebben dan zelf voor de openbaarheid gekozen.

Internet

Internet wordt steeds meer de belangrijkste bron voor genealogische onderzoekers. Niet alleen de klassieke stamboom gegevens zijn te vinden, maar ook allerlei nieuws over het het leven van overleden en nog levende personen. Ik probeer de Leene's op Internet te vinden middels de diverse zoek-diensten. En dan is het de puzzel om alles aan elkaar te knopen. Men moet zich bewust zijn dat het beschikbaar worden van informatie en het aan elkaar knopen van die informatie steeds gemakkelijker wordt. Is iets eenmaal op Internet beschikbaar, dan is het quasi-onmogelijk om het weer te verwijderen.

Verwijderen?

Als iemand NIET in mijn stamboom opgenomen wil worden, dan zal ik de persoon verwijderen en de gegevens van Internet afhalen. Dat is geen enkel probleem en is geen discussie.

Gemaakt en onderhouden door Arnaud Leene (2002 - 2023)