Lost Tribes

De naam Leene komt niet alleen voor in Nederland, ook in andere landen is deze naam gesignaleerd. Voor de meeste van deze landen hebben we nog niet de link kunnen leggen met de Nederlandse takken. Helaas is het moeilijk van verre onderzoek te doen. Het aanschrijven van de autoriteiten aldaar heeft nog niet to succes geleid.

De naam Leene komt ook voor in de vorm van Leenen, Leenes, van den Leene (Belgiƫ) of wellicht Layne. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat dit familie is.

Canada - Een klein groepje Leene's woont aan de oostkust van Canada.

Duitsland (Pruissen) - een viertal Leene's zijn gevonden in Pruissen. Zij leefden rond 1660.

Ierland - Bij de grote emigratie uit dit land naar de VS zijn er ook een aantal Leene's geemigreerd. Deze zouden goed de oorsprong van de Canadese en Amerikaanse takken kunnen zijn.

India - Onlangs kreeg ik contact met iemand die in India was geboren en beweerde van een hollandse koopman met naam Leene af te stammen.

Nederland - Ook in Nederland worden er nog af en toe verdwaalde Leene's gevonden. Jaap Leene is goed in het vinden van deze resten.

Verenigde Staten - er zijn velen gevonden met de naam Leene in de VS. De meeste wonen momenteel aan de oostkust. Begin deze eeuw zijn er ook een aantal via Ellis Islands de VS binnen gekomen. Er is ook een geboorte gesignaleerd in San Fransisco. Ik verwacht dat deze bij de Nederlandse tak horen.

Gemaakt en onderhouden door Arnaud Leene (2002 - 2023)