Gevonden neef

Het langzaam uitbreiden van de stamboom door alle nazaten van al mijn voorouders in kaart te brengen heeft zijn eerste resultaat opgeleverd. Het betreft iemand met wie ik DNA deel, maar ik weet niet via welke weg. Het stuk DNA komt niet overeen met iemand anders die ik al geplaatst had. Het is dus iemand waarvan ik geen idee heb waar die thuishoort. Hij had alleen een kleine stamboom (ouders en grootouders) gepubliceerd, dus er was geen aanknopingspunt. Een van zijn voorouders had wel een achternaam gemeenschappelijk, maar dit is een zeer algemeen voorkomende achternaam.

Bij het in kaart brengen van de nazaten van die tak kwam ik zijn naam tegen en kon ik hem dus plaatsen. Het is een 3e graads neef en we delen betovergrootouders. Ik ben al twee andere personen tegengekomen die dezelfde voorouders delen, maar ze delen onderling geen DNA. De verbindingen zijn verloren gegaan. Het is  dus een nieuw stukje DNA in een tak die ik al had.

MyHeritage geeft slechts één gemeenschappelijke etniciteit aan: Scandinavisch. Is dit stukje DNA van Scandinavische oorprong? Ik heb nog geen personen in die tak van die oorsprong gevonden. Hoe bepaald MyHeritage dit?

Gemaakt en onderhouden door Arnaud Leene (2002 - 2023)