MyHeritage etniciteit

MyHeritage doet een analyse van de oorsprong van (alle?) voorouders.

Voor mij is de analyse 77.8% Noord- en West-Europees, 20.4% Scandinavisch en 1.8% Grieks en Zuid Italiaans.

MyHeritageEtniciteitArnaud

Waarom geven ze deze resultaten? Voorzover ik kan zien heb ik geen voorouders uit Italie of Griekenland. En ik heb slechts 1 persoon gevnden die in Denemarken is geboren. Waarschijnlijk bedoelt MyHeritage dat personen met vergelijkbare DNA, nu in die gebieden wonen. Dan zijn er relatief veel naar Scandinavië vertrokken. Vooralsnog heb ik geen nakomelingen in die gebieden gevonden. Dus het lijkt me meer dat er relatief veel personen uit Scandinavië of Griekenland op zoek waren naar hun voorouders.

Het resultaat voor mijn schoonmoeder is nog minder te begrijpen: 86.9% Engels, 11.2% Scandinavisch en 1.9% Meso-Amerikaans en Andes.

MyHeritageEtniciteitJannigje


 Geen enkele voorouder komt uit die streken, dus het betreft personen die nu ng leven en hun DNA bij MyHeritage hebben laten onderzoeken. Inderdaad ben ik nakomelingen in Zweden tegengekomen en in de Verenigde Staten tegengekomen. Kortom veel emigratie bij de voorouders. Op basis van stambomen geeft MyHeritage aan dat de engelse verbinding al vanaf 1600 plaats heeft gevonden. Bij mijn voorouders is dit trouwens niet het geval.

MyHeritage heeft wel de verbinding met Nederland gelegd, maar geeft aan dat deze op minder DNA-tests is gebaseerd. Ik neem dus aan dat deze resultaten in de toekomst nauwkeuriger worden.

Gemaakt en onderhouden door Arnaud Leene (2002 - 2023)