Ongerelateerde smart matches

Voor een aantal personen met een DNA-overeenkomst geeft MyHeritage ook een Smart Match. Ik ben er nog niet achter wanneer er precies een Smart Match getoond wordt. Ik vermoed wanneer er een familie (vader, moeder en kind) gevonden wordt in mijn stamboom en die van een andere gebruiker er een getoond wordt. De Smart Match toont dan informatie uit de andere stamboom en ik kan deze informatie in mijn stamboom overnemen. Dit is een van de manieren die ik gebruik om bloedverwanten aan mijn stamboom toe te voegen.

Een Smart Match is ideaal om personen met gedeelde DNA in mijn stamboom te plaatsen. Zo kan ik een DNA-overeenkomst bevestigen met de stamboomgegevens en heb ik een bloedverwant geidentificeerd.

Inmiddels heb ik echter een aantal Smart Matches waarbij de stamboomgegevens niet op een bloedverwant duiden. Bij deze personen blijkt de stamboom verbinding via een aangetrouwde (dus geen bloedverwant) persoon met een bloedverwant in mijn stamboom te lopen. De vraag blijft dan waar de DNA-overeenkomst vandaan komt.

Voor twee van deze niet bloedverwanten Smart Matches weet ik waar de DNA vandaan komt. Het blijkt om stukjes DNA te gaan, die niets met de Smart Matches te maken hebben. Ik moet dus op zoek naar eenĀ  andere Smart Gelukkig die wel een verbinding tussen bloedverwanten geeft. De geografische lokaties van de Smart Match en die van de DNA wijzen op dezelfde lokatie (Amsterdam en Utrecht), dus ik moet gewoon verder graven.

Gemaakt en onderhouden door Arnaud Leene (2002 - 2023)